Inloggen
Offertelijst
Snelle levering Persoonlijke service Groot assortiment
Meerkantoor contact

5 tips hoe u het beste op afstand werkt

Geplaatst op 17-12-2021 door Linda

Thuiswerken

Sinds corona is thuiswerken en hybride werken steeds normaler geworden. Veel mensen die op kantoor werken hebben in deze tijd wel eens thuisgewerkt. Thuiswerken is voor sommige mensen moeilijker dan wanneer ze op hun werk zijn. In dit blog leest u 5 tips hoe u het beste op afstand werkt.

1. Creëer een fijne werkplek

Niet iedereen heeft de mogelijkheid om een compleet goed en luxe ingerichte werkplek te hebben. Toch is het belangrijk ervoor te zorgen dat u een fijn en comfortabele werkplek voor u zelf creëert. U wilt namelijk niet op een stoel zitten die net niet lekker zit of waardoor u voorovergebogen over uw laptop zit. Dit is niet comfortabel en u krijgt op lange termijn last van uw rug, nek of schouders. Om dit te voorkomen kunt u het volgende doen:


1. Zorg voor een goede bureaustoel
2. Zorg voor een goed bureau op de juiste hoogte, liefst elektrisch verstelbaar
3. Zorg voor een goed beeldscherm, op de juiste hoogte
4. Zorg voor een losse muis en toetsenbord

2. Houdt contact met uw collega's

Een dag thuiswerken, waarbij u weinig tot minimaal contact heeft met uw collega’s en ongestoord door kunt werken, is wel iets anders als u voor een langere periode thuiswerkt. Wij als mensen zijn sociale wezens, daarom is contact met uw collega’s belangrijk. Om ook efficiënt thuis te kunnen werken, staan naast gezelligheid, communicatie, productiviteit en samenwerking centraal. Zorg dat u de juiste programma’s gebruikt voor verschillende communicatiemiddelen:
1. E-mail: Voor informatieve communicatie 
2. Videobellen: Voor meetings waar veel interactie bij nodig is 
3. Telefonisch: Voor korte vragen of updates

3. Zorg voor duidelijke doelstellingen en afspraken

Werkgevers willen graag duidelijkheid over taakverdeling en bepaalde doelen. Zorg ondanks de afstand voor goede afspraken over wie wat doet en wanneer. Stel doelen en maak een goede planning. Zo krijgt u zowel als werkgever als werknemer controle en vertrouwen over de voortgang van de werkzaamheden.

4. Zorg voor weinig tot geen afleiding

Als u thuiswerkt heeft u nou eenmaal te maken met meer afleiding. Hoe zorgt u ervoor dat u thuis ook geconcentreerd en productief kunt werken? Beperk de hoeveelheid afleiding thuis en richt een vaste, opgeruimde en rustige werkplek in. Daarnaast is het van belang en handig om bij u thuis duidelijke afspraken te maken, zodat u afleiding vermijdt.

5. Zorg voor structuur

Structuur is thuis een grotere uitdaging dan op uw werk. Op werk heeft u vaste pauzes en de overige uren bent u aan het werk. Probeer daarom om de structuur die u op uw werk heeft aan te houden als u thuiswerkt. Neem dezelfde pauzes en zorg ervoor dat u dezelfde uren werkt zoals u op kantoor ook zou doen. U kunt natuurlijk net als op uw werk even van uw plek om een lekkere bak koffie of thee te halen.

Meerkantoor - Subfooter - Logo banner 1
Meerkantoor - Subfooter - Logo banner 2
Meerkantoor - Subfooter - Logo banner 3
Meerkantoor - Subfooter - Logo banner 4
Meerkantoor - Subfooter - Logo banner 5
Meerkantoor - Subfooter - Logo banner 6
Meerkantoor - Subfooter - Logo banner 7
Meerkantoor - Subfooter - Logo banner 8
Meerkantoor - Subfooter - Logo banner 9
Meerkantoor - Subfooter - Logo banner 10

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws en ontwikkelingen rondom Meerkantoor?

Schrijf u dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws direct in uw mailbox!

Winkelmandje

Offertelijst

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen
20220122 03:33:21 PC11False0FalseTrue220102